Twee Belgische ultralopers Weking van Reeth (36) uit Stabroek en Sebastiaan Vandermolen (38) uit Kalmthout, liepen in twee jaar van Alaska tot in Vuurland. Met hun begeleidsters An Wouters en Liesbeth Balemans hebben ze een onwaarschijnlijk avontuur aangesneden, 25.000 kilometer van Alaska naar Argentinië Vuurland.

Ten voordele van To Walk Again vzw hebben zij in 590 marathons van Alaska naar het meest zuidelijke punt van het Amerikaanse continent gelopen.

Via PanAm is een verhaal van hoop, doorzetting en heel wat onnozelheden. Een verhaal dat alvast tot de verbeelding spreekt.

Deze ultralopers en hun begeleiders kwamen dinsdag naar het REVAlution Center van To Walk Again om het goede doel beter te leren kennen.

Het duo liep de afstand om To Walk Again te steunen, een organisatie die mensen met een fysieke beperking een sportaanbod biedt dat hun autonomie en de maatschappelijke integratie bevordert. Hun actie leverde al 16.000 euro op.

"Ons doel was 1 euro per kilometer, dus €25.000", zegt Weking. "We organiseren op zondag 23 september nog een natuurloop in de Kalmthoutse Heide en geven ook lezingen over onze tocht.

Verder zijn er nog altijd mensen die voor ons project geld inzamelen. In december willen we de cheque van €25.000 schenken aan To Walk Again."

Foto's Johan Temmerman/Nnieuws.